Defensiedocumentatie

Onze documentatie voor het ministerie van Defensie

Defensiedocumentatie

Een bijzondere klant van ATG is het ministerie van Defensie.

Binnen Defensie worden stringente eisen aan documentatie gesteld; het betreft immers wapens en bijbehorende uitrustingen voor verschillende krijgsmachtonderdelen. Deze eisen zijn vastgelegd in een zogenaamd Programma van Eisen (PVE). ATG is vaste leverancier van het ministerie van Defensie en schrijft de betreffende defensiedocumentatie volgens het Programma van Eisen (PVE). Hierbij is ATG werkzaam voor de afdelingen Klein Kaliber Wapens (KKW) en Optronica van de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Vanzelfsprekend is ATG gescreend door de Militaire Inlichtingen- en VeiligheidsDienst (MIVD) en is ATG in het bezit van alle benodigde wapenvergunningen om dit werk goed en zelfstandig te kunnen en mogen uitvoeren.

Enkele voorbeelden van door ons gerealiseerde documentatie voor het ministerie van Defensie alsook aan Defensie toeleverende bedrijven zijn hieronder beschreven.

Documentatiepakket voor Geweer Lange Afstand (GLA)

Het Geweer Lange Afstand (GLA) is het scherpschuttersgeweer van verschillende krijgsmachtonderdelen. Het geweer komt voor in een aantal verschillende kalibers en uitvoeringen. Voor het Geweer Lange Afstand (GLA) en de bijbehorende richtkijkers heeft ATG het complete documentatiepakket geschreven bestaande uit: 1TH, 3TH, 4TH, DL, 3DL, 4DL en ETH.

Documentatiepakket Tactical Air Control Party (TACP)

De Tactical Air Control Party (TACP) is een samenstel van richtmiddelen, communicatieapparatuur, (nacht)kijkers, GPS-units, aanwijsapparatuur en een computer. De Tactical Air Control Party (TACP) geeft grondtroepen de mogelijkheid luchtsteun te coördineren vanaf de grond door het aanwijzen van doelen. In het documentatiepakket Tactical Air Control Party (TACP) worden de verschillende configuraties en hun werking beschreven. Voor opleidingsdoeleinden hebben we naast het documentatiepakket ook wandkaarten gemaakt.

Trainingsdocumentatie BLACKSUIT-systeem

Het BLACKSUIT-systeem staat voor: Small Unit Immersive Trainer. Het woord BLACK verwijst hier specifiek naar toepassingen voor Defensie, en dan vooral Infanterie en Special Forces. Het BLACKSUIT-systeem is een virtueel simulatiesysteem (met smartvests, VR-brillen, head sets en simwapens) waarin een militaire eenheid op zeer realistische manier allerlei situaties, handelingen en procedures kan oefenen die deze militaire eenheid op de werkelijke missie verwachten kan. Het BLACKSUIT-systeem zorgt er hierbij voor, dat deze militaire eenheid veel beter voorbereid en veelzijdiger getraind is voor het uitvoeren van de werkelijke missie. ATG heeft hierbij, in samenwerking met RE-liON, de gebruiks- en trainingsdocumentatie voor de senior instructeur van deze militaire eenheid ontwikkeld. Deze senior instructeur heeft de uitdaging deze militaire eenheid afdoende te trainen.

Terug naar documentatie